NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Több mint 147 millió forint uniós támogatásból épült fel az ürömi bölcsőde2010. október 5.

Üröm község a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében több mint 147 millió forint támogatást nyert bölcsődéje felépítésére. A létesítmény október elejétől várja kis vendégeit.

Üröm községben eddig nem volt lehetőség a gyerekek bölcsődei elhelyezésére. A mostani beruházás eredményeként negyven kisgyermek napközbeni szakszerű elhelyezése vált lehetővé. A projekt munkahelyek is teremt az új bölcsőde személyzetének alkalmazásával.

A „Négycsoportos új bölcsőde építése Üröm községben” című pályázat keretében  három épületből álló, új bölcsődét építettek. Az építés során környezetbarát és energiatakarékos megoldások alkalmazásra törekedtek.

A projekt elsődleges célja volt, hogy Üröm község lakosai számára megteremtse a bölcsődei szolgáltatás igénybevételi lehetőségét, egy korszerű, költséghatékonyan üzemeltethető, teljes körűen akadálymentesített épületben.

A bölcsőde udvarának tereprendezési munkái már befejeződtek, fákat, cserjéket ültettek, és kialakítottak egy játszóteret is. A szobai és udvari használatra mozgásfejlesztő és koordinációs eszközöket szereztek be.

A beruházás hozzáhárulhat a település további dinamikus fejlődéséhez, hiszen az ürömi szülők mostantól megtalálják a településen a közoktatás valamennyi intézményét, a bölcsődétől az általános iskoláig.

A Közép-Magyarországi Operatív Program „Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése” című pályázatán eddig harminc nyertes projekt született. A nyertes pályázatokra megítélt uniós támogatás összege meghaladja az 5 milliárd forintot.