NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a mind a 7 régióban megjelenő Vállalati tanácsadás c. pályázathoz kapcsolódó akkreditációs felhívás2010. október 12.

Egyeztetési időszak: 2010. október 12. - október 19.

A Regionális Operatív Programok Gazdaságfejlesztési prioritásainak kiemelt célja a régióban működő mikro-, kis- és középvállalkozások  sikeres működéséhez szükséges vállalkozói ismeretek fejlesztése, a vállalkozások irányításához, hatékonyabb működtetéséhez szükséges tudás széles körű elérhetőségének javítása szakma-specifikus tanácsadás igénybevételén keresztül.  

A konstrukció segítségével javítható a KKV-k hatékonysága, a túlélési, illetve növekedési esélyeik, ezzel biztosítva a prioritási tengely kiemelt céljainak elérését, azaz a vállalkozások versenyképességének növelését, illetve a magas hozzáadott értékű gazdasági tevékenységek megjelenését a régiókban.

A konstrukció célja továbbá, hogy a vállalkozás indításához, további eredményes működtetéséhez szükséges információnyújtás, egyedi, vállalkozás specifikus üzleti tanácsadás a már kiépült vállalkozásfejlesztési intézményrendszerre, illetve szakemberekre alapozva valósuljon meg.  Az akkreditált tanácsadók az akkreditációval nem részesülnek közvetlen pénzügyi támogatásban.

Az Akkreditációs felhívás közvetlen célja, hogy a felhívásra jelentkező tanácsadó szervezetek közül kiválasztásra, akkreditálásra kerüljenek azok a szervezetek, amelyek akkreditált tanácsadói bekapcsolódhatnak a „Vállalati tanácsadás” pályázati konstrukció megvalósításába. Így megteremtődik a lehetősége, hogy az akkreditációt megszerzők részt vehetnek a „Vállalati tanácsadás” pályázati konstrukció keretében jelentkező vállalkozói igények teljesítésében. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat október 19-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.