NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós támogatással valósult meg az angiológiai központ Kapuváron2010. október 20.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében 750 millió forint uniós támogatással alakították ki Kapuvár városában a Lumniczer Sándor Kórház angiológiai központját. A kiemelt projekt eredményeként több mint 884 millió forintos beruházást adtak át.

A projekthez a város 134 millió forint önrésszel járult hozzá, hogy az intézményen belül egy európai színvonalú, korszerű gyógyítást szolgáló és országosan is egyedülálló rehabilitációs központ jöjjön létre. A fejlesztéssel a kapuvári angiológiai osztály befogadóképessége a duplájára nőtt. A rehabilitációs központ kialakításához szükséges volt a fekvőbeteg ellátás fejlesztése, komfortosítás, és a kiszolgáló funkciók minőségi változtatása. A pavilonrendszerben elhelyezkedő épületek helyett tömbösítésre törekedtek, egy épületbe kerültek az ellátás szempontjából szakmailag összetartozó funkciók, és megoldhatóvá vált az akadálymentes közlekedés.

A beruházás eredményeként 134 ágyas, modern orvosi centrum épült, melyben helyet kaptak az emeleti kórtermek mellett az angiológiához tartozó speciális funkciók (szénsavkád fürdők), terápiás egységek is.

Az új, korszerű szénsavas kezelésekkel történő gyógyításhoz tíz fekvő- és két ülőkád áll a betegek rendelkezésére. Létrejöttek a kórtermekhez szükséges kiszolgáló helyiségek, az étterem és a konyha dietetikus étkezést is biztosít.