NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós támogatásból fejlesztették az emeltszintű járóbeteg szakellátást a Lenti kistérségben2010. október 29.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program 400 millió forintos támogatásának köszönhetően fejlesztették az emeltszintű járóbeteg szakellátást a Lenti kistérségben. A sikeres pályázat eredményeként közel 482 millió forintos beruházást adtak át.

A beruházás célja a rendelőintézet, mint meglévő járóbeteg szakrendelő átépítése, felújítása volt. A fejlesztés során 1526 négyzetméteren nyolc rendelőt, az alapellátás helyiségeit, a kiszolgáló helyiségeket, és egyéb tereket alakítottak ki. Egységes arculatot kapott a két épületszárny, az energetikai korszerűsítés keretében utólagos hőszigetelést és nyílászáró-cserét hajtottak végre.

Megtörtént a komplex akadálymentesítés, a belső forgalmat egyirányúsították, kerékpártároló épült, és megújultak a zöldfelületek is.
Felújították az épületen belüli víz- csatorna és oltóvíz-hálózatot  A rendszer  új eleme a napenergiás használati melegvíz-termelő rendszer, amely szervesen illeszkedik a fűtő-, hűtő-, szellőző- és klímahálózathoz. Az elektromos korszerűsítés keretében energiatakarékos világítótestek, kórháztechnológiai csatlakozások mellett új gyengeáramú rendszert alakítottak ki.

Az építkezést két lépcsőben bonyolították a folyamatos üzemelés érdekében. Először a nyugati szárny újult meg, majd a második szakaszban következett a keleti szárny korszerűsítése.  Az épületszárny emelete nem része a projektnek, itt később a fogyatékkal élők nappali ellátását alakítják ki.

A projekt segítségével látták el eszközökkel a nappali kórházat, a labort, és különböző rendelőket is. Szintén a fejlesztésnek köszönhetően tudták a szakrendelő számára biztosítani az otthoni szakápolás eszközeit, és az új bútorokat.

Az épület és az eszközállomány megújítása, az új intézményi struktúra segíti a kistérség egészségügyi hátrányainak felszámolását.
A beruházás után a régió legkorszerűbb emeltszintű járóbeteg szakrendelője, mint egészségfejlesztési centrum szolgálja ki a kistérség 22 ezer 19 szakmában és az alapellátásban.