NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Élénk ütemben halad a Nyugat-magyarországi Egyetemen a „Zöld Egyetem” program2010. november 1.

Bár már javában zajlik Sopronban a Tudományos bemutató központ és a kutató-vizsgálati inkubátorház építése; pénteken tették le ünnepélyesen az alapkövét, az uniós támogatással, a „Zöld Egyetem” program keretében megvalósuló fejlesztésnek.

A Nyugat-magyarországi Egyetem egyik elsődleges célja eléréséhez,- hogy kiemelkedő hazai és nemzetközi kutató egyetemmé váljon,- fontos lépés a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében elnyer, több mint 4 és fél milliárd forintos támogatás.

„A Zöld Egyetem” programban 4 városba megvalósuló fejlesztések keretében, a soproni campus területén, két épület készül 2,4 milliárd forint értékben. A toronydaruk és a már félkész épületek árnyékában tartott ünnepségen, asz Egyetem rektora Prof. Dr. Faragó Sándor elengedhetetlen feltételként emelte ki a célok elérésében, az infrastrukturális háttér fejlesztését.

A központi Kutató laboratóriumban, 25 korszerűen felszerelt labor kap helyet. Míg az ezer négyzetméteres, közgyűjteményi funkciót ellátó, Tudományos központ, Sopron „csodák palotája” lesz.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára Prof. Dr. Dux László köszöntőjében, az Egyetem gazdag történelmére hivatkozva hangsúlyozta csak a múltból kell építkezni. Az Erdőmérnöki – és a Faipari Mérnöki Karok gondozásába kerülő objektumok megvalósulását Sopron város polgármestere dr. Fodor Tamás jelentős eredményként értékelte.

Az ünnepség zárásaként, a rektor, a helyettes államtitkár és a polgármester, lerakták a Kutató Laboratórium és a Tudományos Központ alapkövét. Az urnába, a regionális napilap aznapi példányát, az épületek látványtervét, némi aprópénzt, az Egyetem emléklapját és
az alapkövet elhelyező személyek névjegykártyáit helyezték el.

Forrás: Sopron Televízió