NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Győri projektzáró: turistacsalogató látványosság lett a Széchenyi tér2010. október 29.

Pénteken tartották a győri Széchenyi tér és környéke fejlesztési projekt záró rendezvényét. Győr városközpontja az Európai Unió támogatásával a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyert összegből újult meg, az esemény azt jelzi: a kedvezményezett nem csupán a kivitelezést fejezte be, hanem elszámolási, adminisztratív kötelezettségeinek is eleget tett.

A megyei jogú városok funkcióbővítésére kiírt pályázatok közül ez az első formálisan is lezárt projekt.

A győriek már hónapok óta élvezhetik azt a kellemes környezetet, amelyet a megújult Széchenyi tér nyújt számukra. A pályázatnak köszönhetően nem csak a tér rekonstrukciója történt meg, a környező házak, utcák, épületek is megszépültek, új funkciókat kaptak. A városközpont megújítása ezzel sikeresen megtörtént.

Az uniós támogatás felhasználásra kiírt pályázat nem csupán a térburkolat, az utcabútorok cseréjét célozta. Olyan összefogást kért a támogatásban részesülőktől, amellyel közösen tesznek erőfeszítést a belváros komplex megújítására.

A támogatás felhasználásában közreműködő fejlesztési ügynökség értékelése szerint a beruházások eredményeként a győri Széchenyi tér igazi turistacsalogató látványosság lett, befektetőkedvű kereskedők és szemlélődő vendégek egyaránt találnak maguknak látnivalót és kikapcsolódásra alkalmas helyet.

Forrás: NyugatHír.hu