NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az "Elítéltek visszavezetése a társadalomba képzési és foglalkoztatási, valamint egyéb reintegrációs programokon keresztül" (TAMOP 5.6.1.A) pályázat2010. november 18.

Egyeztetési időszak: 2010. november 18. - november 25.

A konstrukció teljes címe: Elítéltek visszavezetése a társadalomba képzési és foglalkoztatási, valamint egyéb reintegrációs programokon keresztül - Büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak és pártfogó felügyelet alatt állók társadalmi integrációs esélyeinek növelése képzési és foglalkoztatási programokkal (TAMOP 5.6.1.A)

A konstrukció célja

- a társadalmi aktivitás növelése, mozgósítás a közösségi bűnmegelőzési programok kialakítására, megvalósítására;

- a helyi közösségek önvédelmi képességének fokozása; 

- gyermek- és fiatalkorúak áldozattá és/vagy elkövetővé válásának megelőzése;

- a már büntetett személyek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának támogatása;

- a bűnismétlés veszélyének csökkentése;

- a közbiztonság javítása. 

Jelen pályázati kiírás a fentiek közül a már büntetett személyek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának elősegítését, ezáltal a bűnismétlés veszélyének csökkentését támogatja. Fő cél a bűnelkövetés leggyakoribb okainak, a képzetlenségnek, munkára szocializálatlanságnak, a bűnelkövetők, illetve peremre szorultak és a társadalom közötti – kölcsönösen – ellenséges attitűdnek a visszaszorítása.

A kiírás különös hangsúlyt helyez a már büntetett személyek öntudatosságának fejlesztésére, valamint érdekérvényesítési képességeik, jogismereteik, felelősségvállalásuk fokozására, mint a bűnmegelőzés fontos eszközrendszerére. 

A konstrukció további célja, hogy ösztönözze az állami, civil szervezetek és a munkáltatók partneri együttműködéseinek kialakítását a fenti célok megvalósítása érdekében.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat november 25-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.