NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós forrásból újulhat meg Celldömölk városközpontja2010. november 23.

Celldömölk a Nyugat-dunántúli Operatív Program „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban” pályázati felhívásának keretében közel 547 millió forint uniós támogatást kapott a belváros rehabilitációjára.

„A közösségi élet és a gazdaság élénkítése a belváros infrastrukturális fejlesztése révén” címet viselő, 762 millió forintot meghaladó összköltségű beruházás ünnepélyes alapkőletételére a Városháza előtt került sor.

A belváros rehabilitáció keretében felújítják a Szentháromság teret, a dr. Géfin Lajos teret, valamint a Hollósy Jusztián teret. A Sági út - Ifjúság tér belső parkolójának területén burkolatépítés és közműfejlesztés zajlik majd, a jelenlegi parkolókat, utakat, járdákat, rakodó felületeket átépítik. Új belső parkolókat, útcsatlakozásokat alakítanak ki, a csapadékvíz-elvezetés rendszerének és a közvilágítás infrastruktúrájának fejlesztésére is sor kerül. A Sági úti 11 emeletes tömbbelsőben szintén parkolóépítés és közműfejlesztés megy végbe.
A Kereskedelmi Központ épületének megújítása, bővítése is a projekt része, ahogy a Tűzoltóság, illetve a Kapuszín Ház felújítása is; utóbbi földszintjén három új üzlethelyiséget és egy vendéglátó-ipari egységet alakítanak ki. A városi Művelődési Központ egyik helyiségében art-mozit hoznak létre.
A városközpont fizikai megújítása révén megtörténik a települési és kistérségi szintű gazdasági, közösségi, városi és közszféra funkciókhoz kapcsolódó feladatellátás minőségi fejlesztése is.

A munkálatok várhatóan 2012 folyamán fejeződnek be.