NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Önerő Alappal kapcsolatos CBA számítások, és beadási feltételek a KEOP-1.3.0 kiírásnál2010. november 25.

Tájékoztatás az Önerő Alappal kapcsolatos CBA számításokról, valamint a Dél-alföldi projektek beadásának feltételeiről.

1    A 1254/2010. (XI.19.) számú Kormányhatározat alapján az Önkormányzatok és jogi személyiségű társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítésének támogatása 2011. évi előirányzatból 1 milliárd forint összegig előnyben kell részesíteni az önkormányzati ivóvízminőség-javító program végrehajtását. A források felhasználását szabályozó rendelet előkészítése folyamatban van, elfogadása várhatóan 2011. február 28-ig történik. Az EU Önerő Alap működésének szabályait ezt követően ismerhetik meg a pályázók. Addig kérjük, hogy a pályázatban alkalmazott számításokat lehetőleg hitelfelvétel figyelembevétele nélkül végezzék el.

2    A Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Programban résztvevő társulások vezetőitől és tagjaitól, a következők figyelembevételét kérjük a pályázatok beadására rendelkezésre álló határidő betartása érdekében:

2.2    Az előkészítés során kialakított és engedélyeztetett műszaki tartalom további változtatására nincs lehetőség, erre a célra további forrás nem biztosítható.

2.3    A Konzorcium Taggyűlésének elfogadott határozata szerint az elkészített és megküldött Részletes Megvalósíthatósági Tanulmányok (RMT-k) és Költség-haszon elemzések (CBA-k) véleményezésére a Társulásoknak két hét áll rendelkezésére. Amennyiben a kézhezvételt követő két héten belül a dokumentumok elfogadásáról vagy elutasításáról a társulás nem küld visszajelzést a tervező vagy közvetlenül a KSZ részére, úgy a továbbtervezésre vonatkozó engedélyt a KSZ a társulásnak a műszaki tartalomra és a CBA adatokra vonatkozó elfogadó nyilatkozata figyelembevételével kiadhatja.

2.4    Azoknál a társulásoknál, településeknél, amelyekre vonatkozóan a tervezési feladat nem folytatható, vagy a Támogatási Szerződés időkeretében nem teljesíthető, az NFÜ a további előkészítést annak finanszírozásával együtt leállítja. A leállított tervezési munkával kapcsolatos előkészítési forrással a Kedvezményezett köteles elszámolni. Mivel a fenti társulásokra vonatkozó egészséges ivóvíz-ellátási kötelezettségek az előkészítés finanszírozásának leállításától függetlenül fennmaradnak, e társulásoknak saját költségükön maguknak kell gondoskodniuk pályázatuk előkészítéséről és benyújtásáról.