NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Felhívás monitoring szakértői feladatok ellátására2010. november 26.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága (OKMT) pályázatot hirdet monitoring szakértői feladatok ellátására az alábbi szakterületen: informatika (közoktatás)

1. Feladatok:
A monitoring szakértő feladata az Új Magyarország Fejlesztési Terv közoktatási konstrukcióinak lebonyolításával kapcsolatos szakmai nyomon követés (monitoring) feladatok ellátásában való részvétel, különösen:
•    részvétel az OKMT által szervezett szakmai felkészítő napo(ko)n;
•    monitoring látogatás lefolytatása a kedvezményezettnél és/vagy a megvalósítás helyszínén a rendelkezésére bocsátott dokumentumok alapján;
•    projekt-előrehaladási jelentések, szerződésmódosítási kérelmek véleményezése;
•    az OKMT által megadott dokumentumok vezetése a látogatások során, annak adminisztrálása;
•    eseti véleményezés, állásfoglalás előkészítése;
•    rendelkezésre állás alapvetően telefonon, emailen.
•    együttműködés az adott pályázati konstrukciót kezelő osztályvezetővel, programkoordinátorral, operatív koordinátorral, referenssel és a szakterületi tanácsadóval;

2. Megbízási díj:
A megbízási díjjal kapcsolatban az OKM Támogatáskezelő „Monitoring egységárak” szabályzat rendelkezései az irányadók.

3. Általános feltételek, elvárások:
•    Az OKMT EU-s Igazgatósága által kezelt támogatási konstrukciók tárgyának ismerete, az adott szakterületnek megfelelő végzettség, szakértelem
•    Pénzügyi ismeretek (a releváns szakterület finanszírozási mechanizmusának és a finanszírozáshoz kapcsolódó jogszabályok alapos ismerete, a projektmegvalósítás költségvetési szempontjainak ismerete)
•    Az adott szakterületen minimum 5 év szakmai gyakorlat
•    EU-s társfinanszírozású pályázatok/projektek megvalósításában szerzett minimum 2 éves tapasztalat (pályázat kiíróként, pályázatíróként, projektmenedzsment tagjaként, projektmegvalósítóként, tanácsadóként, értékelőként, monitoring szakértőként szerzett tapasztalat)
•    az EU-s társfinanszírozású pályázati intézményrendszer ismerete, az Operatív Programok (TÁMOP, TIOP) célkitűzéseinek, prioritásainak ismerete
•    Büntetlen előélet (ennek igazolása szerződéskötéskor esedékes)

4. Specifikus elvárások
A jelentkezés feltétele, hogy a felsorolt feltételek valamelyikének meg kell felelni.
•    TIOP projektek
Rendszergazda végzettség vagy Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető tapasztalat
vagy intézményi belső informatikai rendszer tervezésben való részvétel, vagy
részvétel oktatás informatikai programok tervezésében, programfejlesztésében

5. A feladat ellátásához szükséges ismeretek, kompetenciák:
•    Felhasználói szintű számítógépes ismeretek (Word, Excel, email, internet)
•    Kiváló írásbeli-szóbeli kommunikációs készség
•    Kiváló elemzői készség
•    Adott szakterület jogi és tartalmi szabályozásával kapcsolatos ismeretek

6. Összeférhetetlenség:
Egy adott projekt monitoring látogatását nem végezheti olyan személy, aki az adott projekt megírásában, döntés-előkészítési szakaszában (pl. előértékelés), megvalósításában részt vesz, részt vett. A kiválasztott monitoring szakértőknek erről nyilatkozniuk kell. Az összeférhetetlenséggel összefüggő előírásokat a 255/2006. (XII. 8.) Korm. rendelet tartalmazza.

7. A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
Az 1. körös (on-line) jelentkezéshez
•    Szakmai önéletrajz (Europass formátumú ), amely tartalmazza a megpályázni kívánt szakterület és a specifikus elvárásoknak való megfelelés megjelölését (az adott pályázati konstrukció számát), illetve a szakmai tapasztalat részletezését. (A megpályázni kívánt szakterület(ek) megnevezését a sablonban a „Betölteni foglalkozási terület” rovatban szerepeltesse.)

A kiválasztás 2. körében
•    A releváns iskolai végzettséget igazoló bizonyítványok egyszerű fénymásolata;
•    Referencia lista (a pályázati feltételeknek megfelelő projektek, tevékenységek felsorolása, és az abban betöltött pozíció megnevezése).
•    A megpályázni kívánt szakterülethez kapcsolódó szakmai kompetenciát, speciális
képzettséget, stb. igazoló dokumentumok másolata.

Szerződéskötéskor
•    A szerződéskötéstől számított 30 napnál nem régebbi, eredeti erkölcsi bizonyítvány.

Technikai tudnivalók
A szakértői tevékenységek ellátására 2010. november 15-től november 30-ig lehet jelentkezni. A pályázatok benyújtása és értékelése az alábbi, két körös eljárásrend szerint történik:

A pályázó a www.okmt.hu honlapon email címével regisztrálja magát és személyi adatainak, továbbá önéletrajzának feltöltését követően nyilvántartásba vétele megtörténik (1. kör).

A pályázó on-line beküldött önéletrajzának előzetes értékelését követően az OKMT felkéri a pályázót (2. kör) a fentebb felsorolt papír alapú dokumentumok benyújtására.

A papír alapú dokumentumok értékelését követően az OKMT még kiegészítő információkat, személyes beszélgetést kérhet. A kiválasztás során megfelelt – és ezáltal a szakértői adatbázisba bekerülő – monitoring szakértőkkel az OKMT keretszerződést vagy eseti megbízási szerződést köt.

Az adatbázisból a felmerülő feladatok függvényében az OKMT választja ki a szakértőt. A monitoring szakértői listán szereplő szerződött szakértők jogosultságot szereznek arra, hogy az OKMT konkrét monitoring feladatokkal bízza meg őket. Az OKMT a kiválasztás során megfelelt szakértők számának ismerete nélkül, valamint az előrelátható monitoring feladatok mennyiségére tekintettel nem tud garantálni minimum megrendelési mennyiséget a listára felkerült szakértők számára.

 
A pályázatok elbírálásának határideje: 2010. december. 15.