NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Lezárult a Dél-budai tehermentesítő út III. szakaszának kivitelezése2010. november 29.

A 2,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nemcsak a Lágymányosi hidat lehet gyorsabban megközelíteni, hanem jelentősen csökkennek Újbudán a tranzitforgalom káros hatásai és emelkedik a kerületi életszínvonal is. Budapest Főváros Önkormányzata több mint 1 milliárd forint uniós támogatást nyert a fejlesztésre a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében.

Budapest Főváros Önkormányzatának megbízásából, a Budapesti Útépítő Konzorcium kivitelezésében elkészült a Dél-Budai tehermentesítő út III. szakasza a Thán Károly utca és a Budafoki út között. Ezzel befejeződött a Dél-budai tehermentesítő út kiépítése, amellyel megvalósult a Lágymányosi híd és az M1-M7-es autópálya közötti négysávos összeköttetés.

A beruházás keretében 2×2 sávosra bővült az Andor utca és a Galvani utca a Fehérvári út és a Szerémi út közötti szakaszon, illetve 2+1 sávossá alakult a Galvani utca a Szerémi út és a Budafoki út közötti szakaszon, így válhat a Dél-Budai tehermentesítő út III. szakasza a XI. kerületi kelet-nyugati irányú úthálózat gerincévé.

A közel 2 kilométer hosszú útszakaszon 27300 négyzetméter új útburkolat és 6700 négyzetméter járda épült, 4 új jelzőlámpás csomópont létesült, 3 pedig megújult. Az út kibővítésével párhuzamosan megújult a közvilágítás, növekedett a zöldfelületek mérete, új parkolók és szervizutak létesültek. A kialakítás során nagy hangsúlyt fektettek a mozgáskorlátozottak és babakocsival haladók zavartalan közlekedésének biztosítására a járdákon, az úttesteken és a keresztező villamosvonal peronokon. Az útépítést megelőzően elvégezték a különböző közmű-felújítási munkákat is.

Az útépítés kiegészítéseként a kivitelezés során közel 1400 darab korszerű, magas hanggátlású nyílászárót építettek be annak érdekében, hogy a környéken lakókat a zajártalomtól védjék.