NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Ünnepélyes keretek között mutatták be Vasvár belváros-rehabilitációs projektjét2010. november 29.

Vasvár Város Önkormányzata 325 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban” nevű pályázati kiírásán. A több mint 413 millió forint összköltségű beruházásból újul meg a vasvári belváros.

A projekt célja a városközpont közösségi és városi funkcióinak erősítése, ezzel egyidejűleg a kulturális programok látogatottságának és a kapcsolódó szolgáltatások számának a növelése.

A beruházás keretében felújították és tegnap felavatták a Kolostor-kertet, mely a jövőben igényes rendezvénytérként is funkcionál. A kert melletti Szentkút patak környezetét is megújították, megtisztították.

A beruházás további részeként, a Március 15-e téren egy parkolókkal kiépített közparkot alakítanak ki, és az egyik legszebb műemléket, a Szent Domonkos kolostort is felújítják.

A vasvári városképet meghatározó 750 éves Szent Kereszt templom külseje megújul, környezetében étterem, fogadó épül.
A középületek sem maradnak ki a felújításból, kicserélik a nyílászáróikat és napkollektorokat helyeznek el rajtuk.
A beruházások során utakat és járdákat is építenek, illetve újítanak meg, elsősorban a Bartók és Tretter utcákban.

A projekt részeként kisebbségi foglalkoztatási programot indítanak, számos kulturális és hagyományőrző rendezvényt, programot szerveznek. Ezek közé tartozik a Vasvár történelmét és utolsó 20 évét bemutató fotókiállítás és tárlat, illetve a város fejlődését bemutató installációk létrehozása.

Tegnap, egész napos program keretében a vendégek részletesen megismerhették a vasvári belváros-rehabilitációs programot, előadásokat hallhattak a turizmusban rejlő lehetőségekről és az Új Széchenyi Terv fejlesztéspolitikai irányvonalairól.