NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Múzeumpedagógiai program indult az ópusztaszeri emlékparkban2010. november 29.

Befejeződött az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark turisztikai látványfejlesztése. A 463 millió forintos uniós támogatással elkészült beruházás zárórendezvényén bemutatták a park komplex múzeumpedagógiai programját, amelynek célja azt elérni, hogy minél több fiatal látogasson el a magyarság találkozóhelyére. 2011 az ifjúság és turizmus éve lesz Csongrád megyében, ennek bevezetéseként a parkot osztálykirándulások célpontjává kívánják tenni.

Az öt új tárlathoz kapcsolódó, általában 50 perces múzeumpedagógiai foglalkozásokon a gyerekek maguk is „honfoglalókká válhatnak”, megfoghatják, kipróbálhatják a régi használati eszközöket, a Szer monostor feltárásán előkerült leletek segítségével pedig bepillantást nyerhetnek a régészek munkájába. 

opusztaszer

 

Kipróbálhatják a kézi malmot vagy a dobóhálót, fűzhetnek paprikát és süthetnek kenyeret is. Készíthetnek bőr ékszereket vagy nádsípot, és különböző táborok keretében gazdagodhatnak maradandó élményekkel a néprajz, a történelem, a természetismeret, a zene, a tánc és a színjátszás területén.

opusztaszer1