NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Segédlet a KEOP-6.1.0/B pályázati kiírás Megvalósíthatósági Tanulmányának kiemelkedően fontos fejezeteinek elkészítéséhez2010. december 3.

A Megvalósíthatósági Tanulmány Útmutató 2010. május 3-i módosításával összhangban felhívjuk a figyelmet arra, hogy a benyújtott Megvalósíthatósági Tanulmány dokumentum 3.1 (Helyzetelemzés), 3.2 (Célcsoportok), 3.3 (Célok) és 3.4.1. (Tevékenységek bemutatása) fejezetei csak abban az esetben fogadhatók el, amennyiben:

  •   minden egyes fejezet követi az előírt logikai vázat és minden feltett kérdésre választ ad, valamint
  •   az egyes fejezetek egymásra épülnek, azaz az egyes fejezetek konkrét következtetései a következő fejezetek kidolgozásához alapul szolgálnak és konkrét eredményeiben tükröződnek.

Különösen nagy a jelentősége a Feladatok részletes bemutatásának, a szakmai tartalom részletezésének az MT 3.4.1 fejezetében: az egyes kommunikációs anyagok végleges koncepciója szükséges már a pályázati szakaszban, tehát a projekt megvalósításba már csak a kreatív munka tartozhat.
A releváns, szekunder adatokat tartalmazó helyzetelemzés, a helyzetelemzés hipotéziseinek ellenőrzésén alapuló célcsoport meghatározás, a célcsoport specifikus és a projekt által elérhető konkrét célok, valamint ezek elérésére alkalmas és hatékony kommunikációs tevékenységek bemutatása híján a pályázatok elutasításra kerülnek.

Az MT útmutató vonatkozó fejezeteinek helyes értelmezését egy minta pályázat közreadásával segítjük.