NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épült Rétságon2010. december 4.

Uniós támogatással, egymilliárd forintból épült meg a 19 szakrendelőből és nappali kórházból álló kistérségi járóbeteg-ellátó központ Rétságon; az engedélyezés és a szerződéskötés után márciusban kezdődhet meg a rendelőben az egészségügyi ellátás - tájékoztatta Rétság polgármestere az MTI-t.

Mezőfi Zoltán, polgármester elmondta: az egymilliárd forintos fejlesztéshez a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 912,3 millió forintos támogatást nyújt az állam, jórészt uniós forrásokból.

Az új, kétszintes, 1500 négyzetméter alapterületű egészségügyi központ az egykori laktanya területén épült meg, a legkorszerűbb technológiával felszerelt rendelő akadálymentes, a hőigényét geotermikus energia látja el.

A rendelőben a hatágyas nappali kórház mellett 19-féle szakellátás kap helyet, így például belgyógyászat, sebészet, szemészet, neurológia, ultrahang, tüdőgyógyászat; ezek az ellátások korábban nem voltak elérhetők a kistérségben.

A nyugat-nógrádi ellátási körzet mintegy 25 ezer lakosa eddig a váci, illetve a 25 kilométerre lévő balassagyarmati kórházat és rendelőintézetet vette igénybe, a fekvőbeteg-ellátó intézmény pedig a salgótarjáni megyei kórház, amelynek elérése különösen nehéz a 75 kilométeres távolság és a közlekedési viszonyok miatt.

Mezőfi Zoltán elmondta: a jelenleg több épületben működő háziorvosi, szakorvosi és egyéb szolgáltatásokat is az új központba helyezik át, így a betegek minden ellátást egy helyen találhatnak meg. Hozzátette: folyamatban van a beköltözés és a munkatársi pályázatok elbírálása. A finanszírozási szerződést az ÁNTSZ által kiadott működési engedély birtokában köthetik majd meg, így 2011 márciusában kezdődhet meg az egészségügyi ellátás az új kistérségi ellátóközpontban.

Forrás: Magyar Televízió Híradó