NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Regionális Tudástárak – a fejlesztési pólus-, illetve társpólus-városok egyetemi központjaihoz kapcsolódó könyvtárfejlesztések (TIOP-1.3.4/10/1)" pályázat2010. december 11.

Egyeztetési időszak: 2010. december 11. - december 20.

A támogatás célja a jelenleg helyi szinten is több könyvtárban fellelhető ismeretanyag egységes hozzáférésének megteremtésével a modern oktatási, tanulási, kutatási művelődési igények megfelelő színvonalú kiszolgálása. Ennek elérésére a fejlesztési pólus- és társközpont-városok felsőoktatási, szak-, megyei és városi könyvtárainak összehangolt fejlesztése révén a nem-formális és informális oktatási és egyéb közösségi funkciók erősítését, közös működési formák kialakítását szolgáló regionális tudástárak (forrás és tudásközpontok) létrehozása támogatott. A Regionális Tudástár a pólusvárosokban és társközpont-városokban működő különböző típusú könyvtárak szolgáltatási együttműködése a könyvtárhasználók egységes rendszerű és magasabb minőségű kiszolgálása érdekében. Az együttműködés kiterjed az eddig egymástól függetlenül kialakított gyűjtemények, szolgáltatások, könyvtári munkafolyamatok közös, hatékony megszervezésére, a szolgáltatásokhoz történő hozzáférés kiszélesítésére és egységesítésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat december 20-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.