NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Inkubátorház segíti a kezdő kis- és középvállalkozásokat Szarvason2010. december 23.

Befejezéséhez érkezett a Szarvasi Ipari Park fejlesztése. Az unió közel 195 millió forintos támogatásával korszerű, környezettudatosan működő Ipari Park jött létre, amelynek területén egy inkubátorházat építettek. A fejlesztés által a térség kis- és középvállalkozásai számára egyaránt elérhető lesz az információ-szolgáltatás és a segítségnyújtás. A megvalósult projekt vonzóbbá teszi Szarvas városát a beruházók és a vállalkozások számára is.

Szarvas lakossága közel 18 500 fő. A település foglalkoztatási szerkezetére alapvetően a kisvállalkozások a jellemzőek, de néhány nagyobb vállalat, szövetkezet is működik.
Az Ipari Park Budapesttől 159 kilométerre, Szarvas városától keletre, Békéscsaba irányában helyezkedik el. A park területe 54 hektár, melyből 41,5 hektár működő terület, ahol 40 cég saját tulajdonában végzi tevékenységét.

A projekt keretében egy inkubátorház felépítésével, a hozzá kapcsolódó infrastrukturális és informatikai háttér megteremtésével fejlesztették a Szarvasi Ipari Parkot. A közel 390 millió forintból létrejött inkubátorház, valamint a meglévő Ipari Park fejlesztése Szarvas város vállalkozásait fogja segíteni. A létrejött klasszikus üzleti inkubátorház a kezdő kisvállalkozásoknak biztosít működési teret és a szolgáltatások olyan széles választékát, amely segíti őket a kezdeti növekedési szakaszban.

A területen nagy szükség van a könnyen elérhető, közeli munkalehetőségekre, amelyhez megfelelő kiindulási alapot tud biztosítani az Ipari Park. A projekt által hosszútávon biztosíthatóak lesznek azok a feltételek, amelyek a lakosság városban maradásához szükségesek.

A beruházás célja Szarvas vonzóbbá tétele a vállalkozások számára, segítségnyújtás, valamint információ-szolgáltatás a térség kis- és középvállalkozásai számára. Ezen kívül a projekt fontos törekvése az életminőség javítása, a közösségi funkciók erősítése. A megvalósult fejlesztéssel további beruházókat, vállalkozókat vonzhatnak az ipari parkba. A beruházás lehetőséget nyújt új munkahelyek megteremtésére, valamint a kis- és középvállalkozások segítésére.

A projekt a Dél-Alföldi Operatív Program közel 195 millió forintos támogatásával jött létre. A beruházás összértéke közel 390 millió forint.