NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kaptak még egy évet az exporthitel-biztosítási támogatási programok2011. január 2.

A Bizottság jövő év végéig meghosszabbította a magyar, valamint a dán, a finn és a német exporthitel-biztosítási támogatási programokat.

Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok értelmében meghosszabbította a dán, a finn és német rövid lejáratú exporthitel-biztosítási támogatási programok, valamint a korlátozott exportforgalmú kkv-k számára nyújtott magyar exporthitel-biztosítási támogatási program jóváhagyását. Az intézkedéseket tizenkét hónappal, 2011 december végéig hosszabbították meg.

A Bizottság megállapította, hogy az intézkedések megfelelnek a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válságban a finanszírozási lehetőségek elérésének támogatására irányuló állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keretszabályban meghatározott feltételeknek.

Dánia, Finnország, Németország és Magyarország nemrégiben olyan, a Bizottság által is elfogadott bizonyítékot szolgáltatott, amely azt igazolja, hogy bizonyos piacok esetében a rövid lejáratú exporthitel-biztosítási fedezet a magánpiacokon még mindig nem áll rendelkezésre. A támogatási programok ideiglenes meghosszabbításának engedélyezésére az ideiglenes keretszabály alapján ugyanolyan feltételek mellett került sor, mint a 2010 végéig működő támogatási programok esetében.