NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Folytatódhat a magyar vállalkozások megsegítése2011. január 2.

Az Európai Bizottság engedélyezte annak a magyar támogatási programnak a meghosszabbítását, amelynek keretében korlátozott támogatást kaphatnak azok a vállalkozások, amelyek a pénzügyi válság miatt nehezen tudnak megfelelő finanszírozáshoz jutni.

A Bizottság 2011. december 31-ig meghosszabbította azt a programot, melynek keretében kedvezményezettenként legfeljebb 500 ezer euró támogatást kaphatnak azok a vállalkozások, melyek a válság miatt nehezen tudnak megfelelő finanszírozáshoz jutni.

Az eredeti programról még tavaly februárban született döntés; a Bizottság mostani megállapítása szerint ennek meghosszabbítása összhangban áll a válság idején a vállalkozások finanszírozáshoz való hozzáférésére vonatkozó ideiglenes bizottsági keretszabállyal, mivel időben korlátozott, betartja a vonatkozó küszöbértékeket, valamint csak olyan vállalkozásokra alkalmazandó, amelyek 2008. július 1-jén nem voltak nehéz helyzetben.

A meghosszabbított intézkedés ezért - a Bizottság szerint - megfelelő eszköznek tekinthető a magyar gazdaságban fellépő komoly zavarok orvoslására, és mint olyan, összeegyeztethető az Európai Unióról szóló szerződés vonatkozó rendelkezéseivel.