NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Molnár Ágnes: Jelentősen egyszerűsödik a pályázati rendszer2011. január 20.

Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára a Duna TV Közbeszéd című, január 18-i műsorában az Új Széchenyi Terv forrásairól és a megújuló fejlesztéspolitika célkitűzéseiről beszélt.

"A január 14-én bejelentett Új Széchenyi Terv 1100 milliárd forintnyi pályázati forrást jelent, amit 93 pályázat formájában indítunk el." – mondta Molnár Ágnes a Duna TV esti műsorában. Az államtitkár hozzátette: "a Nemzeti Együttműködés Kormánya 2000 milliárd forint szabad uniós forrást talált. Ebből, illetve hazai források együttes felhasználásából lehet elindítani a 93 pályázatot."

Molnár Ágnes a beszélgetés során hangsúlyozta: a kormány világossá tette, hogy "a jövőben fejlesztéspolitikáról nem lehet stratégia és meghatározott célok nélkül beszélni." Az Új Széchenyi Terv ezért hét kitörési pontot határoz meg, s a pályázatokon túl magába foglalja a közösségi és egyéni érdekek összekapcsolásának igényét is.

Az államtitkár jelezte: "az Új Széchenyi Terv egyik tartópillére az egyszerűsödő pályázati rendszer." A beszélgetés során kiemelte: a kis- és közepes vállalkozások pályázásra ösztönzése miatt a kormány "rövidebb bírálati időt és gyorsabb kifizetései eljárásokat vezetett be, és ezek mind ösztönzik arra a kis- és közepes vállalkozókat, hogy merjenek pályázni."