NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tömegeket vonzottak az egyszerűbb pályázatok az Új Széchenyi Terv pécsi bemutatkozására2011. február 9.

A könnyítéseknek köszönhetően a családi, kis- és középvállalkozásokhoz a korábbinál gördülékenyebben, gyorsabban jutnak el az uniós és hazai fejlesztési források.

Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára közel ezer érdeklődő előtt részletezte a megújított pályázati rendszer előnyeit 2011. február 8-án, Pécsett.

20110208szt_MolnarAgnes_UjSzechenyiterv-Pecs013

Az eddigi körülményes adminisztrációt és lassú ügyintézést rövidebb bírálati idő és kevesebb adatlap váltja fel. Bővült az automatikus pályázatok köre, és csupán egyetlen alkalommal kérhető hiánypótlás. E változások a kiszámítható jogszabályi környezettel és az átlátható intézményrendszerrel együtt gyorsabb kifizetéseket eredményeznek. A pályázók akár külső segítség nélkül is sikerrel járhatnak, a hasznos, fenntartható elképzelések megvalósítása nem bukhat el formai hibákon – mondta el az államtitkár.

Az új Széchenyi Terv Nemzeti Programjai kiemelten kezelik Pécs városát. Jelentősen javítják a közlekedési lehetőségeket, a település élhetőségét és megközelíthetőségét. A baranyai megyeszékhelyen magas szolgáltatási színvonalat biztosító közös autóbusz- és vasúti pályaudvar létesül. A városi átkelő szakaszok forgalmát elkerülő út tereli majd ki a lakóházak közül. Megkezdődik a 6-os út Pécs és Barcs közötti szakaszának régen várt megerősítése, fejlesztése. Az Európa Kulturális Fővárosa Program keretében megépített Kodály Konferencia- és Koncertközpont a közösségi hasznosítás érdekében állami kezelésben működhet tovább – fejtette ki Molnár Ágnes.


20110208szt_MolnarAgnes_UjSzechenyiterv-Pecs004
Az Új Széchenyi Tervet bemutató országjárás célja a döntéshozók és a vállalkozók közötti együttműködés megalapozása. A találkozók résztvevői a szakminisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a közreműködő szervezetek képviselőit kérdezhetik a megújuló fejlesztéspolitikáról.

Az országjárás stratégiai együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók Országos Szövetsége.

Fotó: Szigeti Tamás