NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Svájci Hozzájárulás - Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése2011. március 10.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) meghirdette a Svájci Hozzájárulás legújabb pályázati felhívását természeti katasztrófák megelőzése és kezelése témakörben. A felhívás keretén belül összesen 5,2 millió svájci frankra (kb. 1,1 milliárd forintra) pályázhatnak az érdeklődők.

A 2011. március 10-én megjelent kiírás a Svájci-Magyar Együttműködési Program Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése prioritási területébe tartozik.
Pályázni egyenként legalább 1 millió svájci frank értékű projektekkel lehet az alábbi területeken:
- természeti katasztrófák megelőzésére irányuló beruházások és intézkedések

- árvízvédelemért felelős hatóságok kapacitásbővítése

A pályázatok elbírálása kétfordulós eljárás keretében történik majd. Jelen felhívás megjelentetésével az első forduló vette kezdetét, amelynek keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség két hónapon keresztül (2011. május 6-ig) várja a felhívásnak megfelelő projektjavaslatok benyújtását. A beérkezett ötletek értékelésére először Magyarországon kerül sor, ezt követően a magyar javaslatokat megküldik a svájci bírálóknak is. Várhatóan 2011. harmadik negyedévében lehet eredménye az első fordulónak.

A pályázati felhíváshoz kapcsolódó teljes dokumentáció megtalálható az NFÜ honlapján, valamint letölthető a következő helyről: www.swiss-contribution.hu.

Svájc - az Európai Unióval kötött megállapodás alapján - a 2004-ben az unióhoz csatlakozott tagországok számára 1,257 milliárd svájci frank értékben ad fejlesztési hozzájárulást, amelyből Magyarország részesedése összesen 130,738 millió svájci frank.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a pályázati kiírás minden pontjával kapcsolatban fenntartja a változtatás jogát.