NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Konferencia a hőszivattyús rendszerek lehetőségeiről az Új Széchenyi Tervben2011. március 22.

2011. március 22-én a Hidro-Geodrilling Kft. (HGD Kft.) által szervezett „Hőszivattyús hasznosítás aktualitásai az Új Széchenyi Terv indításakor önkormányzatok és közintézményeik részére” elnevezésű konferencián „Hőszivattyús rendszerek támogatási lehetőségei és feltételei” címen előadást tartott Simon Tamás, az Energia Központ Nonprofit Kft. munkatársa.

Az előadás elején a hallgatók információt kaphattak az Energia Központ működéséről, ellátandó feladatairól.

Ezt követően Simon Tamás ismertette az Új Széchenyi Terv keretében a Zöldgazdaság-fejlesztési Program energetikai pályázati kiírásait, melyek március elején indultak. Elmondta, hogy az új kiírások már számos egyszerűsítéssel jelentek meg. Az ésszerű változások által rövidül a bírálati idő, bevezetésre kerül az automatizmusra épülő értékelési rendszer. Lehetőség nyílik a pályázatok CD-n történő benyújtására. További pozitívum, hogy az önkormányzatok által benyújtott pályázatok támogatási intenzitása egységesen 85%-ra növekszik.

Az előadás második felében a hőszivattyús rendszerek támogathatóságának feltételeit ismertette az Energia Központ szakértője. Vállalkozások és intézmények jelenleg is pályázhatnak hőszivattyú beruházásra, az erről szóló műszaki-szakmai kritériumrendszer bemutatásával zárult a prezentáció.