NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Projekt Előkészítési Alap

A Projekt Előkészítési Alap (PEA) pénzügyi segítséget nyújt a második körben benyújtandó végleges projektjavaslat kidolgozására (pl. megvalósíthatósági tanulmányok, környezeti hatástanulmányok, stb.). A projekt előkészítés maximum 85%-ig finanszírozható svájci forrásból, amennyiben megítélik a támogatást. A társfinanszírozást a kedvezményezettnek vagy bármely harmadik félnek kell vállalnia. A társfinanszírozási arány meghatározása eseti elbírálás alapján történik, a végső döntést a svájci donor jóváhagyó levele tartalmazza. A költségek elszámolhatóak abban az esetben, ha azok a PEA keretében megítélt támogatásról szóló tájékoztatás és a Végleges Projektjavaslat benyújtásának dátuma között merülnek fel.

Elszámolható költségtípusok:

  • azon külső szakértők megbízási díja, akik részt vesznek a teljes Végleges Projektjavaslat összeállításában;

  • azon szakértők megbízási díjai, akik a szükséges tanulmányokat elkészítik (pl. megvalósíthatósági tanulmányok, környezeti hatástanulmányok és/vagy bármilyen más dokumentum, mely a pályázati felhívásban szerepelt vagy az NKE vagy a svájci donor előírja);

  • a Végleges Projektjavaslat, ill. a fenti pontban megnevezett egyéb dokumentumok angol nyelvre történő fordításának költségei.


A listát a megítélt támogatásokról az adott prioritási területhez kapcsolódó oldalon lehet megtalálni.