NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent az Új Széchenyi Viszontgarancia Programok pályázati felhívás2011. március 25.

A Vállalkozásfejlesztési Program keretében 2011. március 25-én megjelent az Új Széchenyi Viszontgarancia Programok című konstrukció a közvetítők számára.

Az Európai Unió és a magyar állam nyilvános pályázat során kiválasztott piaci szereplők bevonásával kíván a mikro-, kis- és középvállalkozások számára jobb finanszírozáshoz való hozzáférést biztosítani.

A kiválasztásra kerülő közvetítő pénzügyi intézmények hitelszerződéseket kötnek a projektek finanszírozására. A hitelező szervezeteknek kezességre, bankgaranciákra, és egyéb bankári kötelezettségvállalásokra van szükségük. Ezt a kockázatot térítheti meg részlegesen a program által nyújtott viszontgarancia annak érdekében, hogy a fejlődésre képes mikro-, kis- és középvállalkozások piaci pozíciója és versenyképessége javuljon.

A pályázatok külön-külön nyújthatók be a Gazdasági Operatív Program (GOP) 4.2 intézkedés, illetve a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) 1.3.2 konstrukció keretében finanszírozott viszontgarancia programok tekintetében.