NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

IKT fejlesztés és akadálymentesítés – óvodáknak, iskoláknak, nyilvános könyvtáraknak2011. április 4.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsátotta a „Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése - „Tudásdepó Expressz” támogatására” című pályázatot.


A konstrukció elsődleges célja, hogy korszerű IKT infrastruktúra-fejlesztéssel, a könyvtárak együttműködésével, azok oktatási-képzési szerepét erősítse. A közoktatás támogatása érdekében elengedhetetlen az infrastrukturális feltételek biztosítása a könyvtári szolgáltatások fejlesztéséhez, a könyvtárakban őrzött dokumentumokhoz és információvagyonhoz történő, helytől független, egyenlő esélyű hozzáféréshez.

Közoktatási intézmények és nyilvános könyvtárak kérhetnek támogatást olyan tevékenységekre, mint eszközbeszerzés és kis léptékű belső épület-átalakítás, korszerűsítés. Lehetőség nyílik számítógépek, szoftverek, vékonykliens, projektor, nyomtató, scanner-, valamint a fogyatékkal élők számára a speciális könyvtári szolgáltatások elérését segítő eszközök beszerzésére.

A konstrukció keretében 610 millió forint áll a pályázók rendelkezésére, az igényelhető támogatás mértéke 5-8 millió Ft.
A pályázat könnyített elbírálású!

A társadalmi egyeztetés keretében a beérkező véleményeket április 11-ig várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.