NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen öt gazdaságfejlesztést támogató pályázati kiírás2011. április 15.

Elindult a piacorientált kutatás-fejlesztést, az akkreditált innovációs klaszterek technológiai innovációját, a vállalati folyamatmenedzsment, illetve elektronikus kereskedelmet, környezeti fejlesztéseket és vállalati SaaS központok létrehozását támogató pályázati kiírások társadalmi egyeztetése.

Az ujszechenyiterv.gov.hu partnerség aloldalán elérhető dokumentumok véleményezésére 2011. április 15. és április 25. között van lehetőség.

A Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című (GOP-2011-1.1.1 kódszámú) pályázati kiírás célja olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik. A konstrukció keretében 45 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13. évekre.

Az Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása című (GOP-2011-1.2.1 kódszámú) pályázati felhívás célja az együttműködő innovatív vállalkozások közös, a klaszter érdekét is szolgáló technológiai innovációs projektjeinek (termékfejlesztés és piacra vitel) segítése, a műszaki fejlesztés hátterének biztosítása az adott klaszter több tagja által tulajdonolt projekttársaságok támogatása révén. A konstrukció keretében 15 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13. évekre.

A Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása című (GOP-2011-2.2.1 illetve KMOP-2011-1.2.5 kódszámú) kiírás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai (IKT) megoldások hatékony alkalmazása révén mind a belső vállalati és mind pedig a vállalatközi üzleti folyamatokban, amelyek a hazai KKV-szektor versenyképességének növekedését segíthetik elő. Támogathatók továbbá a modern vállalat irányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex vállalati és szervezeti infokommunikációs fejlesztések. A GOP-2011-2.2.1 kódszámú kiírás esetében 9 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13. évekre. A KMOP-2011-1.2.5 kódszámú felhívás esetében 1,8 milliárd forint a 2011. évre a Közép-magyarországi régióban.

A Környezeti célú fejlesztések című (GOP-2011-2.1.4 kódszámú) felhívás célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztéseik által közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, azaz kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyaghasználat hatékonyságát, csökkentsék a hulladéktermelés és egyéb káros kibocsátások mennyiségét és veszélyességét. A támogatás ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy a környezetvédelmi szemléletmód, a fenntarthatóság figyelembevétele rendszerezetten és tudatosan bekerüljön a vállalkozások működési, termelési döntéseibe. A konstrukció keretében 9 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13. évekre.

A Vállalati SaaS központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása című (GOP-2011-3.4.1 kódszámú) konstrukció célja olyan alkalmazás szolgáltató központok létrehozásának támogatása, melyek professzionális informatikai alkalmazásokat, mint szolgáltatást nyújtanak (Software as a Service, SaaS) kis- és középvállalatok számára. Ezzel elérhetővé válik a KKV szektor számára, hogy működésüket, külső és belső folyamataikat olyan informatikai alkalmazásokkal támogassák, melyeket saját beruházásból nem, vagy csak nagy anyagi áldozatok árán lennének képesek megvalósítani, ezzel növelve a szolgáltatást igénybe vevő KKV-k hatékonyságát, bruttó hozzáadott érték termelő képességét. A támogatási konstrukció keretében 1 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13. évekre.