NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Óriási érdeklődés az NFÜ sátránál az Európa Napon2011. május 9.

Az unió létrejöttének évfordulója alkalmából rendezték meg május 7-én és 8-án az Európa Nap fesztivált a Millenárison. Az esemény szombati napján a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sátránál hatalmas érdeklődés övezte a különleges programokat. Az NFÜ az Új Széchenyi Terv pályázatainak lehetőségeit – hűen a családias jelleghez – kvízjátékok és bluebox fotózás keretében ismertette.

A fesztivál kiemelt célja volt, hogy szórakozással egybekötve fontos társadalmi kérdésekre hívja fel a figyelmet. A lakossági rendezvényre több ezer érdeklődő látogatott el.

Az NFÜ pavilonjánál több százan töltötték ki az Új Széchenyi Terv programjaival, kitörési pontjaival kapcsolatos kvízt, amelynek jutalmául emblémázott nyereményeket kaptak.

Nagy népszerűségnek örvendett a helyszínen kipróbálható bluebox fotózás is: az érdeklődőket egyszínű háttér előtt fotózták le, majd a képet a látogató által kiválasztott digitális háttérbe illesztették. A legnépszerűbb felvételnek a Zöldgazdaság-fejlesztési Programot szimbolizáló kép bizonyult. Az elkészült fotót a sátor vendégei a helyszínen kinyomtatva, egyedi ÚSZT képkeretbe helyezve kapták meg. Egyaránt nagy érdeklődés mutatkozott az ÚSZT lehetőségeit ismertető Pályázati Kézikönyv iránt.

A kétnapos fesztiválon ingyenes programok, koncertek, színházi előadások várták az érdeklődőket.

A rendezvény az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének és az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának együttműködésében valósult meg.