NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosult a Munkaerőpiaci programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi régióban című kiemelt projekt dokumentációja2011. május 10.

A „Munkaerőpiaci programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi régióban” című kiemelt projekt dokumentációjában adminisztrációs módosítások történtek. Változott a projekt adatlap és a részletes költségvetés, mellyel lehetővé válik az útmutató előírásainak megfelelő adatok feltüntetése a projektgazda számára.

Hivatkozás Eredeti szöveg Módosított szöveg Indoklás
Pályázati adatlap
II Projekt információk munkalap
II.10. A projekt közvetlen eredményeit és az outputjait mérő legfontosabb indikátorok
  Hatás indikátor feltüntetését lehetővé tevő sorok beszúrása Hiányzott a sablonból a hatásindikátor feltüntetésére lehetőséget biztosító sor. Az adatlap ugyan lehetőséget biztosított további sorok beszúrására, de ez egyértelmű iránymutatás hiányában úgy is értelmezhető volt, hogy csak tovább kimenet és eredmény mutatók beszúrására van lehetőség.
Pályázati adatlap
Ütemezés adatlap munkalap
És
Részletes költségvetés -
Költségütemezés munkalap
  Ütemezés összhangba került a projekt ütemezésével A kiadott sablon 2010-2012 közötti időszak féléves ütemezését tartalmazta a projekt eredeti megvalósítási ütemterve alapján. A 2010-ben elhalasztott meghirdetés miatt a megvalósítás 2011-013-ban esedékes.
Részletes költségvetés
Költségvetés indoklás- projektgazda munkalap
  A táblázat 9/143 Irodai, igazgatási berendezések és felszerelések összesen sora kiegészül egyéb kategóriával Az útmutató szerint az eszközbeszerzésre vonatkozó soron kizárólag az irodai munkához feltétlenül szükséges eszközök számolhatók el. Az általános szabályhoz kapcsolt felsorolás példaként emel ki néhány elemet (bútor, asztali számológép, nyomtató). A felsorolás tehát nem teljes körű, és ennek hiányában több olyan eszköz beszerzése iránt mutatkozik igény a projektgazda részéről, amelyet az útmutató nem nevesít, de indokolt lehet a beszerzése. Ennek szükségességét természetesen a döntés előkészítő bizottság lesz hivatott megítélni, de a kedvezményezett számára a program tervezés során a dokumentáció módosításával megteremthető a lehetőség ezen eszközök betervezésére.