NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!2011. május 16.

Országos, önkéntes lakossági szemétgyűjtő akciót szerveznek május 21-én, szombaton. A Teszedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű kezdeményezéshez már több mint 90 ezren csatlakoztak. Vegyetek részt Ti is!

Az Európai Tanács 2009 novemberében hozott határozata alapján 2011 az Önkéntesség Európai Éve. Ebből az alkalomból a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve nagyszabású hulladékgyűjtő akciót szervez 2011. május 21-én, hogy együttes erővel tisztítsuk meg hazánkat, és óvjuk meg környezetünket.

Számos európai példa igazolja, hogy a környezetünkben fellelhető hulladékok összegyűjtéséből akár valódi közösségi élmény is lehet, a szervezők ezt szeretnék bebizonyítani. Európa számos országában, százezres tömegek mozgósításával, sok tízezer tonna hulladék került összegyűjtésre, szebbé, biztonságosabbá téve az ott élők környezetét.

A szervezők szeretnének hasonló sikereket elérni Magyarországon, a megmozduláshoz már több minisztérium is csatlakozott.

Az akcióval kapcsolatos minden információ, és a regisztrációs felület elérhető a www.teszedd.hu oldalon.

A regisztráció határideje: május 18.