NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Hatályba lépett az új egységes működési kézikönyv2011. május 17.

Az egységes működési kézikönyv a hazai, európai uniós társfinanszírozású fejlesztések irányelveit, célkitűzéseit tartalmazó Nemzeti Stratégiai Referencia Keret megvalósításához rögzít egységes eljárási szabályrendszert.

A kézikönyv általános célja az átlátható és egységes pályázati rendszer biztosítása. Az útmutató felülvizsgálatát a jogszabályokban meghatározott feladatok részletes eljárásrendjének megváltozása tette szükségessé.

2011. május 6-án lépett életbe a nemzeti fejlesztési miniszter 24/2011. (V.6.) NFM utasítása az egységes működési kézikönyv kiadásáról. A kézikönyv kiadására a 2007-2013-as programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló, 4/2011. (I.28.) Kormányrendelethez kapcsolódóan volt szükség, mivel a rendelet számos újdonságot hozott a fejlesztési források pályázati eljárásrendjében. A kézikönyvben az NFÜ és a pályázatok kezelésében közreműködő szervezetek feladatai részletesen szabályozva vannak, felölelve az egyes tevékenységeket, azok jogi alapját, felelősét.

A kézikönyv legfőbb rendeltetése, hogy bármely fejlesztési célra történő pályázat és bármely pályázatkezelő szervezet eljárása során érvényesüljön az egyenlő elbánás elve, egységes eljárások, egységes ügyintézési határidők, valamint adott esetben egységes dokumentumkör alkalmazása történjen meg.