NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb pályázatok a közép-dunántúli települések fejlesztésére2011. május 18.

2011. június 1-ig véleményezhető az „Értékmegőrző és funkcióbővítő városrehabilitáció a 10 000 fő feletti és 20 000 fő alatti városokban” (KDOP-3.1.1/B-11) és a „Kistelepüléseken a településkép javítása” (KDOP-3.1.1/C-11) c. pályázat

A 10 000 fő feletti és 20 000 fő alatti városokra vonatkozó kiírás célja, hogy integrált, szinergikus hatásokat felmutató, ütemezett akcióterületi beavatkozások útján induljon meg a városok, térségi központok központi és alközponti területeinek megújítása, funkcióinak megerősítése vagy bővítése. A kiírás közvetett célja, hogy a támogatott fejlesztések eredményeként mind a helyi és vonzáskörzetben élő lakosság, mind pedig a befektetők, turisták számára vonzó, élhető és szolgáltató településközpontok alakuljanak ki, amelyek megfelelő szintű gazdasági, kulturális, közösségi, turisztikai stb. szolgáltatásokat képesek biztosítani úgy, hogy közben hozzájárulnak a munkahelyek bővüléséhez.

A kistelepülésekre vonatkozó pályázat célja a régió kisvárosai és nagyobb községeiben a település életében jelentőséggel bíró központi területek, építészetileg értékes épületek, és az azokhoz kapcsolódó közművek megújítása, illetve egyéb kisléptékű infrastrukturális beavatkozások révén a településkép javítása.