NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

25 éves a kohéziós politika2011. május 22.

Az erős kohéziós politika hozzájárulhat ahhoz, hogy teljesülhessenek az EU2020 stratégia célkitűzései. A Huszonhetek képviselői tortával ünnepelték a szakpolitika 25. születésnapját.

A Huszonhetek miniszterei tortával ünnepelték, hogy idén huszonöt éves a kohéziós politika. Az Egységes Európai Okmány 1986-ban fektette le a szakpolitika alapjait, melynek célja, hogy ellensúlyozza az egységes piac által a déli országokra és egyéb hátrányos helyzetű régiókra nehezedő terheket.

A kohéziós politika az EU egyetlen igazán integrált fejlesztéspolitikai eszköze, amely alkalmas arra, hogy megvalósítsa az EU2020 stratégiát, emellett hozzájáruljon a válság következményeinek felszámolásához, a területi, gazdasági és szociális kohézió megteremtéséhez – hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

A gödöllői találkozón utoljára nyílt alkalmuk a minisztereknek arra, hogy megvitassák elképzeléseiket, mielőtt az Európai Bizottság – várhatóan már a lengyel elnökség alatt – előrukkol a 2013 utáni kohéziós politika jogi szabályozására vonatkozó javaslataival.