NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen két környezetfejlesztési témájú pályázat2011. május 24.

2011. június 7-ig véleményezhető a közép-dunántúli és a dél-dunántúli régióban megjelenő környezetfejlesztési témájú pályázat, amelynek célja a partfalak stabilizációja. Szintén június 7-ig véleményezhető az észak-alföldi és a nyugat-dunántúli régióban megjelenő „Helyi és kistérségi szintű rekultivációs programok elvégzése” c. felhívás is.

A „Balatoni és dunai omlásveszélyes partfalak stabilizálása” (DDOP-5.1.5/D-11) és az „Omlás- és csúszásveszélyes partfalak állékonyságának biztosítása” (KDOP-4.1.1/C-11) konstrukciók célja a Duna és a Balaton partján lévő települések lakosságának, valamint a települések értékeinek, köztulajdonban lévő létesítményeinek (kiépített vonalas infrastruktúra, közintézmények) védelme a „sürgős beavatkozást igénylő” és „beavatkozást igénylő” magas partfalak stabilizációjával, az omlás- és csúszásveszély kockázatának csökkentésével. 

A komponens által támogatott omlás- és csúszásveszélyes partfalak veszélyelhárítási munkái keretében elsődlegesen a káresemények megelőzéséhez szükséges, preventív jellegű és tervszerű beavatkozások támogatása valósul meg a kiépített vonalas infrastruktúra és közintézmények értékvédelmét és magántulajdonban lévő létesítményeket figyelembe véve azzal, hogy a stabilizációs tevékenység új lakó- és üdülőövezetek, ipari és kereskedelmi területek kialakítását nem eredményezheti. 

A „Helyi és kistérségi szintű rekultivációs programok elvégzése” (NYDOP-4.1.1/C-11, ÉAOP-5.1.2/C-11) pályázatok célja az adott régió településein bezárt vagy felhagyott települési szilárd hulladéklerakók, állati hulladéktemetők (pl. dögtér, dögkút, állati hulladékkezelő üzemi lerakója) és földmedrű folyékony hulladék fogadóhelyek rekultivációjával a környezetszennyezés csökkentése. 

A pályázatokkal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat 2011. június 7-ig várjuk a www.nfu.hu honlap partnerségi aloldalán kialakított partnerségi fórumban.