NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tájékoztató a KTIA-OTKA projektek kezelési feladatait ellátó szervezetekről2011. június 3.

A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról (KTIA) szóló 2003. évi XC. törvény módosításával 2011. január 1-jével a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap feletti rendelkezési jog átkerült a fejlesztéspolitikáért felelős miniszterhez. Ezt követően haladéktalanul a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ) jelölték ki az alapkezelési feladatok ellátására.

Az NFÜ mint alapkezelő a közreműködő szervezetek által ellátandó feladatok elvégzésével, a KTIA-OTKA közös pályázati projektek tekintetében az OTKA Irodát és a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.-t bízta meg.

A támogatott projektek esetében, a szakmai-tudományos feladatok tekintetében (beleértve a kérelmeket és a szakmai és pénzügyi jelentéseket is) az intézményekkel és a vezető kutatókkal kizárólag az OTKA Iroda tartja a jövőben a kapcsolatot (előreláthatólag 2011. június 1-jétől kezdődően).

Az elmaradt, illetve esedékes szakmai és pénzügyi beszámolókat az OTKA EPR rendszerén keresztül kell benyújtani, majd papír alapon is be kell küldeni az OTKA Irodába, az előírt formai és tartalmi követelményeknek megfelelően. Ez ügyben az OTKA Iroda hamarosan felveszi a vezető kutatókkal a kapcsolatot, egyidejűleg megnyitja az elektronikus felületet a jelentések rögzítéséhez. A finanszírozás előkészítéséről és az átutalásról a MAG Zrt. gondoskodik az OTKA Iroda szakmai javaslata alapján.