NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosítás történt az Ivóvízminőség-javítás című pályázati konstrukció dokumentációjában2011. június 7.

A KEOP-1.3.0/09-11 kódszámú, Ivóvízminőség-javítás című pályázati konstrukció dokumentumai az alábbiak szerint módosultak:

A pályázati felhívás 4. oldalán az A fejezetben módosítottuk az alábbi időpontot:

- A KEOP-7.1.3.0 támogatási konstrukcióban előkészítés alatt álló pályázatokat a 2010. május 25-én megjelent KEOP-1.3.0 pályázati felhívás és útmutató, valamint a jelen Pályázati felhívásban előírtak szerint is be lehet nyújtani a kedvezményezett választása szerint 2011. június 30-ig;

- Ezt követően 2011. július 1. után a továbbiakban már csak jelen pályázati felhívás (és mellékletei) által előírtak szerint lehet pályázatokat benyújtani;

A pályázati felhívásban a 8. oldalon a B1. fejezetben kiegészítettük a pályázók köre című fejezetet a következőkkel:

- Helyi önkormányzatok társulásai – 951 KSH nyilvántartási kód magában foglalja a helyi önkormányzatok, és társulásaik együttműködését is. Az együttműködés képviseletében a pályázó által kijelölt, bármely jogi személy eljárhat;

A pályázati felhívásban a 28. oldalon az F2. fejezetben a pályázatok beadásának helyét pontosítottuk;

A pályázati felhívásban az F5.1 A Támogatási Szerződés megkötésének feltételei című fejezetet a 29. oldalon és az F12. Csatolandó mellékletek listája című fejezetet a 33. oldalon kiegészítettük az alábbiakkal:

- Bankhitel esetén – az Általános pályázati útmutató D.1 pontjában rögzítettekkel szemben – a Támogatási szerződéshez elegendő csatolni a kötelező erejű hitelígérvényt, a hitelszerződést az első kifizetési kérelemig kell csatolni.


A Megvalósíthatósági Tanulmány útmutató 29. oldalán a 6.1.1-es fejezetben pontosítottuk az alábbi bekezdést:

- Megjegyezzük, hogy FIDIC „piros könyves” közbeszerzési eljárások alkalmazása esetén a vízjogi létesítési engedélyes tervek megléte szükséges a 2. fordulóra történő pályázáshoz. FIDIC „Sárga könyv” szerinti közbeszerzési eljárás alkalmazása esetén elvi engedélyes tervek csatolása szükséges.


A Megvalósíthatósági Tanulmány útmutató 37. oldalán a 7.2.1.1-es fejezethez tartozó lábjegyzetben a vonatkozó 1083/2006/EK rendelet változása miatt módosítottuk a nagyprojekt értékhatárát 25 millió euróról 50 millió euróra.

A Megvalósíthatósági Tanulmány útmutató 38. oldalán a 7.2.2.1-es, A díjak meghatározása című fejezetbe a következő kiegészítés került:


- Az értékcsökkenés fedezetének beépítését már az üzemeltetési időszak elejétől meg kell kezdeni, a referencia időszak vége felé haladva egyre növekvő mértékben a 30. évre az értékcsökkenés fedezetének teljes körű megteremtésére törekedve.
- Az értékcsökkenési fedezet beépítettség mértékének meghatározásakor a teherviselő képességi korlátokat figyelembe kell venni.
- Lehetőség szerint éves átlagban legalább 50 %-a képződjön meg az értékcsökkenésnek, azaz a kumulált eredmény a rövid és hosszú élettartamú eszközök halmozott értékcsökkenésének kb. 50 %-ára nyújtson fedezetet Az értékcsökkenési fedezet beépítésének ennél alacsonyabb értéke csak abban az esetben fogadható el, ha a díjak elérik/meghaladják a fizetőképességi felső határt (3,5%),
- Az értékcsökkenés számításának alapjául szolgáló eszközök élettartamánál a számviteli törvényben írtak, ill. a CBA útmutató értékei vehetők figyelembe.
- Nem zöldmezős projekteknél a fenti értékcsökkenési fedezet a fejlesztési különbözetre értendő.
 
A Költségvetési táblában a könyvvizsgálat elszámolására vonatkozó sort töröltük.