NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a Tudomány-Innováció Program keretében a Projekt előkészítés című pályázati felhívás2011. június 10.

2011. június 10-én megjelent a Projekt előkészítés című pályázati felhívás.

A GOP-2011-1.5.1 kódszámú Projekt előkészítés című pályázati kiírás célja az összetett kidolgozási igényű, európai uniós szinten is kiemelkedő fontosságú és összköltségű, a GOP-1.4-es intézkedésben támogatható, az ESFRI (European Strategy Forum on Research Infrastructures) által készített európai kutatási infrastruktúrák stratégiai tervében szereplő kutatási nagyberendezés projektek tervezési és előkészítési munkáinak finanszírozása. A támogatás célja továbbá a projekt előkészítés színvonalának javítása, a fejlesztések megalapozottságának növelése, az előkészítési fázis felgyorsítása az előkészítési feladatok időbeli és minőségi elvégzésével.

A pályázati kiírásra kizárólag a GOP 1.4-es intézkedés keretén belül meghirdetendő konstrukciókban támogatandó nagyprojektek előkészítését végző olyan nonprofit közhasznú gazdasági társaságok pályázhatnak, amelyekben központi költségvetési szerv többségi befolyással rendelkezik, vagy amelyekben többségi állami részesedés van.

A stratégiai tervben szereplő kutatási célt szolgáló nagyberendezési projektek előkészítése keretében a következő tevékenységek támogathatóak: tervezés és engedélyeztetés, kiviteli terv elkészítése, építés előkészítése, területszerzéssel kapcsolatos tevékenységek, illetve projektmenedzsment.

Jelen konstrukció esetében 3000 millió forint áll rendelkezésre a 2011-es évre. A támogatott pályázatok várható száma a 2011-13. években: 1-2 db.

A pályázatok benyújtása 2011. június 13-tól 2011. augusztus 15-ig lehetséges