NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Gyors eredmények erősítik a vállalkozások pályázati kedvét2011. június 16.

Nagy érdeklődés mellett továbbra is erősödik a pályázói kedv az Új Széchenyi Terv programjainál, különösen a mikro-, kis, és középvállalkozások részéről. A március 1-je óta beadható gazdaságfejlesztési pályázatokra 2541 pályázati igény érkezett be.

614 pályázat esetében már a támogatás megítélésére is sor került, ami az intézményrendszer gyorsulását igazolja.

Az Új Széchenyi Tervbe vetett vállalkozói bizalom jele, hogy olyan kisvállalkozásokat is sikerül bevonni az új típusú támogatási programokba, akik eddig nem éltek a pályázati lehetőségekkel.

USZT_elso_nyertes_2

Projektlátogatás keretében gratulált az Új Széchenyi Terv egyik első nyertes pályázójának, Nesó Barnabásnak, a Nesó Bt. ügyvezetőjének Talabér Márta, Berhida országgyűlési képviselője, Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának főigazgatója, valamint Barta E. Gyula, a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. vezérigazgatója. A mikrovállalkozás az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert támogatásban 10% önerővel, 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást és ugyanannyi, a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt kapott fejlődéséhez.

Az újdonságnak számító, mikrohitellel kombinált pályázat igazán népszerűnek bizonyul a mikrovállalkozások körében: három hónap alatt 596 mikro-, és kisvállalkozás adott be támogatási igényt könnyített eljárás során a közvetítőkhöz, és közel egynegyedük már kézhez is kapta a támogatói okiratot.

A projektlátogatás keretében Siba Ignác, a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának főigazgatója elmondta, hogy gyorsuló felfutás tapasztalható az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásainál. Az átgondolt, a fejlesztési célokra koncentráló pályázatok elnyerték a vállalkozások bizalmát, és nagyban segítik a munkahely-teremtési célok megvalósulását.

Barta E. Gyula, a MAG Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a beérkezett pályázatok nagy száma igazolta vissza az adminisztratív terhek csökkentését, az egyszerűsített kiírások sikerességét. Az ügyfelek visszajelzései alapján a rövidebb elbírálási határidők, az új típusú finanszírozási forma, a hitellel kombinált pályázat meghirdetése jelentős segítséget jelent a hazai vállalkozások számára.

A "Mikrovállalkozások fejlesztése" pályázaton nyertes családi vállalkozás asztalosműhelyt működtet Berhidán. Tetőfedéssel, tetőszerkezet építéssel foglalkoznak, ezen kívül épületasztalos munkákat, illetve bútorkészítést is végeznek. A Veszprém megyei vállalkozás az elnyert támogatást egy új, korszerű kombinált körfűrész-marógép beszerzésére fordítja. A cég a technológiafejlesztéstől az új megrendelések növekedését, munkájuk minőségének javulását várja, valamint munkatársai számának bővítését tervezi.
Az Új Széchenyi Terv pályázatairól bővebb információ a www.ujszechenyiterv.gov.hu oldalon található, és az ország egész területén ÚSZT Infopontok állnak az érdeklődők rendelkezésére.