NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása című pályázat2011. augusztus 18.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a "Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása" (TÁMOP-1.4.1-11/1-2) c. pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat augusztus 31-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A konstrukció célja a nem állami szervezetek közreműködésével a foglalkoztatási lehetőségek bővülésének elősegítése. A helyi adottságokra épülő fejlesztések támogatásával olyan széleskörű partnerségekre épülő kezdeményezések erősítése, amelyekben megvalósul a célcsoport felkészítése, alkalmazkodó képességük fejlesztése, és átmeneti foglalkoztatása, annak érdekében, hogy később – akár a versenyszféra vállalkozásainál – tartósan is foglalkoztathatóak legyenek. A településen élő munkanélküliek humánerőforrás fejlesztése a közösségi feladatok elvégzése mentén valósul meg, így a végrehajtott fejlesztési programok egyszerre járulnak hozzá a hátrányos helyzetű munkanélküliek elhelyezkedéséhez, a munkaerő-piac bővüléséhez, a helyi szükségletek kielégítéséhez, a közösségi élet és színtereinek fejlesztéséhez.

Olyan közhasznú tevékenységhez kapcsolódó közösségi feladatokat kell a projektek során ellátni, mely a munkanélkülieket felkészíti a tartós munkavállalásra. Az átmeneti időszak alatt, a közösségi feladatok elvégzésével megszerzett kompetenciáknak alkalmassá kell tenni a célcsoporttagokat a nyílt munkaerő-piacon való munkavégzésre. 

Közösségi feladaton a lakosságot és a települést érintő, a települési önkormányzat és a pályázó között együttműködési megállapodásban rögzített olyan feladatot értjük, amely a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. § c) pontjában felsorolt valamely tevékenység megvalósítását célozza.  

A pályázatok keretében végrehajtani tervezett közösségi feladatok ellátása nem érintheti a törvény által kötelezően előírt önkormányzati feladat- és hatáskörök ellátását. A pályázatban tervezett tevékenységek kizárólag addicionálisan járulhatnak hozzá a közfeladatok szervezéséhez és ellátásához.