NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen "A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése" (TAMOP 5.5.1.B) című pályázat2011. szeptember 5.

Egyeztetési időszak: 2011. szeptember 5. - szeptember 19.

A konstrukció általános célja a családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javítása, a családi élettel kapcsolatos negatív jelenségekkel szembeni prevenció megvalósítása.

Fő cél a szemléletváltás előmozdítása a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban, integrált szolgáltatások nyújtásával a fiatal gyermekes családok támogatása – a kötelező önkormányzati alapellátási feladatokat kiegészítő eszközökkel – kis közösségi kezdeményezések létrehozása útján. Az integrált szolgáltatások egyesítik a foglalkoztatási, családi, szülői és egészségfejlesztési támogató szolgáltatásokat és az innovatív eszközöket.

Mindezek által a helyi közösségekből kiindulva országos szemléletváltást is elősegít a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban, valamint elősegíti a munka és a családi élet összeegyeztetése elvének széleskörű megvalósulását. Az érdekérvényesítő és önsegítő hálózatok szerveződése segíti a családbarát jellegű kezdeményezések, szerveződések létrehozását és megerősítését, erősíti a helyi közösségek tagjai közötti összefogást. 

A kiírás kerete: 160.000.000 forint, mely a Közép-magyarországi Régió területén használható fel.

Igényelhető támogatás: 10.000.000 Ft - 50.000.000 Ft.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat szeptember 19-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.