NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az Önkéntesség elterjesztés című pályázat2011. szeptember 22.

Egyeztetési időszak: 2011. szeptember 22. - október 7. 12 óra

Az Új Széchenyi Terv keretében társadalmi egyeztetésre bocsátott - „Az önkéntesség elterjesztése” című pályázatos konstrukciók célja a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandóságának növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség helyi/térségi szintű népszerűsítése. Cél továbbá a civil szervezetek, önkormányzatok, önkormányzati és állami intézmények szociális, egészségügy és oktatás területén biztosított szolgáltatási kapacitásának fejlesztése önkéntesek bevonásán keresztül.

A konstrukciók forrásai lehetőséget adnak, hogy az alulról jövő helyi/térségi kezdeményezések kapjanak támogatást, és ezáltal minél több jó példa megvalósulásával a felnőtt lakosság minél szélesebb köre ismerje meg önkéntesként, vagy az önkéntes program által nyújtott szolgáltatás kedvezményezettjeként az önkéntesség hasznosságát.

A Közép-magyarországi régióban a rendelkezésre álló keretösszeg 90.006.503 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 4-6 db. (A konstrukció keretében budapesti székhellyel illetve telephellyel maximum 2 db szervezet kerül támogatásra.)

A konvergencia régiókban rendelkezésre álló keretösszeg 765.568.622 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 35-55 db.

A nyertes pályázóknak minimum 10 maximum 12 hónap áll rendelkezésre az önkéntes programok megszervezésére és lebonyolítására.

A véleményeket 2011. október 7-én, 12 óráig várjuk.