NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Hasznos információk a Pedagógusképzések című kiíráshoz kapcsolódó záró tanulmányhoz, valamint a fenntartási időszakban teljesítendő kötelezettségek megvalósításához2011. október 3.

A „Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)” című pályázathoz kapcsolódó záró tanulmány, valamint a fenntartási időszakban teljesítendő kötelezettségek megvalósításához, az alábbi segítséget kívánjuk nyújtani:

- A támogatásban érintett Kedvezményezetteknek egyetlen tanulmányt kell elkészítenie a projekt hasznosulásáról a pályázati útmutató C1.2 C pontja alapján. Az elkészített tanulmányt a Záró Projekt Előrehaladási Jelentéshez kell csatolni, melyben a (pályázat keretében végzettséget szerzett) pedagógusonkénti hasznosulás konkrét tervét is be kell mutatni. (A tanulmány elkészítéséhez a Közreműködő Szervezet egy segédanyagot készít a Kedvezményezettek részére, mely 2011. december hónap folyamán felkerül az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. honlapjára (www.esza.hu), valamint megküldésre kerül a bejelentett kapcsolattartó e-mail címére is).


- A zárótanulmányban meghatározott ütemezés záró dátumának meg kell egyeznie a projekt fenntartási időszak végével. Amennyiben a projekt megvalósításának zárása tanév közben történik, a tervezést nem tanévekre, hanem naptári évekre vonatkozóan kell elkészíteni, mert a Pályázati Útmutató C10. pontjában meghatározott fenntartási kötelezettségnek, valamint a C1.2. C pontban előírt tervezési és beszámolási kötelezettségnek csak ilyen módon lehet maradéktalanul megfelelni.


- Az E1. - Előzetes monitoring mutatók című fejezet 4. pontjában olvasható „A zárótanulmány ütemezésének vége” elnevezésű indikátor célérték elérése időpontjának, valamint a záró tanulmányban meghatározott ütemezés végének minden esetben meg kell egyeznie a projekt fenntartási időszakának záró napjával. Azon Kedvezményezett esetében, ahol a jelzett indikátor célértéke elérésének dátuma nem egyezik meg a tervezett fenntartási időszak végével, ott a Kedvezményezettnek változás-bejelentést kell kezdeményeznie a célérték elérésének időpontjára vonatkozólag.


- Azon Kedvezményezettek esetében, ahol a bevont pedagógus munkaviszonya a tanulmányi szerződésen vállalt időn túl, de még a hároméves fenntartási időszakon belül megszűnik, a Pályázati Útmutató C1.2. C pontja alapján módosítani szükséges a záró tanulmányt (melyet a soron következő Projekt fenntartási jelentés mellékleteként be kell nyújtani a Közreműködő Szervezet felé), továbbá biztosítani szükséges azt is, hogy a fenntartási időszak hátralévő részében a pályázat keretében végzettséget(ke)t szerzett, de ily módon a projekt megvalósításából kiesett pedagógus(ok) tudásának hasznosulása megvalósuljon.