NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megvannak az idei Civil Licit szolgáltatásai2011. október 25.

Háztartászöldítő program, egészség ügynökség, mentor-program, fair-business minősítés, önkéntes képzések és programok, családi napok – ezek azok a civil szervezetek által felkínált szolgáltatások, amelyekre 2011. november 17-én vállalati vezetők fognak licitálni a Civil Licit fenntarthatósági árverés keretében. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő esemény célja a for-profit és a non-profit szektor közötti együttműködés elősegítése.

Megszületett a Civil Licit pályázat eredménye, azaz kiderült, hogy melyik az a 15 civil szervezet, akik jogot nyertek arra, hogy szolgáltatásukat a Civil Licit fenntarthatósági árverés keretén belül elárverezzék. „Noha a civil szervezetek szolgáltatásai egy árverésen keresztül kerülnek értékesítésre, mégsem jótékonykodásról szól a Civil Licit fenntarthatósági aukció” – mondta el Kiss Gyöngyvér a Civil Licit egyik szervezője. „A program célja, hogy megmutassuk mindkét félnek, a for-profit és a non-profit szektornak az egymásban rejlő piaci és üzleti lehetőségeket, és ily módon potenciális üzleti partnerként tekintsenek egymásra” – tette hozzá a szervező.

A civil szervezeteknek a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot elősegítő projektekkel lehetett pályázni, amely éppúgy irányulhatott családbarát munkahely-politika kialakítására vagy fejlesztésére, mint egészségvédelemre, környezetvédelemre, női munkavállalói szerepek erősítésére, hátrányos helyzetűek segítésére és bármilyen olyan területre, amely egy vállalat számára jelenthet megoldást e csoportok, problémák kezelésében, megoldásában vagy a vállalati kultúra fejlesztésében, a munkavállalók befogadóbbá tételében, a munkatársak együttműködésének javításában.

A szervezők kiemelt jelentőségűnek tartják a program kapcsán, hogy a Civil Licit nem csak a vállalati és a civil szektor összekapcsolását, hanem az állami szervezetek szerepvállalását is jelenti. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008 óta szakmai partnere a Civil Licit kezdeményezésnek, illetve az idei évben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vállalta el a program fővédnöki tisztjét.

„A vállalkozások gyarapodása nemcsak pénzben mérhető növekedést kell, hogy jelentsen, hanem a társadalmi felelősségvállalás és a vállalati belső kultúra fejlesztése tekintetében is szolgálja Magyarország felzárkózását az európai élmezőnyhöz” – mondta e Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke. „A jelenlegi gazdasági struktúra alapjai láthatóan inognak, ezért előbb, vagy utóbb a csupán profitmaximalizálásra épülő modellt egy új összetartó, felelősen gondolkodó és cselekvő, értékalapú gazdasági paradigma fogja felváltani. Ennek a támogatása mindannyiunk feladata és ehhez járul hozzá a Civil Licit fenntarthatósági árverés” – fűzte hozzá az elnök.

Az idei évben vállalati partnerek is segítik a Civil Licit esemény létrejöttét, így többek közt főtámogatóként az OTP Bank kapcsolódott a programhoz. „Az OTP Bank örömmel áll a Magyarországon hiánypótló, Civil Licit kezdeményezés mellé. A bank felelős vállalatként kötelességének érzi a kultúra és a sport mellett a civil kezdeményezések támogatását is” – ismertette Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingigazgatója. Hozzátette: „A licit többek között lehetőséget ad arra, hogy a civil és a vállalati szektor közelebbről is megismerje egymást, és ezen keresztül elősegítse hatékonyabb együttműködésüket. Az OTP Bank az elmúlt évek folyamán több civil szervezettel alakított ki hosszú távú, jól működő kapcsolatot, amelyek során értékes tapasztalatokkal gazdagodhattunk. Sokat tanultunk tőlük kitartásról, megértésről és felelősségről is. Bízom benne, hogy a licit eredményeképp létrejött együttműködések mások számára is hasonlóan alakulnak majd.”

A rendezvény nyitott a cégek számára

A Civil Licit szervezői várják az aukcióra jelentkező vállalatokat, akik kipróbálnák, hogy milyen egy licit keretein belül izgalmas és értékes civil programokkal megismerkedni, és akik nyitottak arra, hogy a civil szférával olyan üzletet kössenek, melyek mindkét félnek versenyelőnyt jelenthetnek és hosszútávon egy fenntartható társadalom és környezet megteremtését segítik elő. A vállalatok részére a Civil Liciten való részvétel ingyenes, regisztrálni lehet a tamogato@civillicit.hu illetve az info@civillicit.hu e-mail címen és a 06 1 240 38 03-as telefonszámon.

A Civil Licitről


A Civil Licit egy olyan aukció, ahol civil szervezetek bocsátják árversére azon környezeti és társadalmi fenntarthatóságot elősegítő szolgáltatásaikat, melyek a cégek, vállalatok számára nyújthatnak szakmai segítséget CSR szemléletük fejlesztésében. A rendezvény negyedik alkalommal kerül megrendezésre.

A Civil Licit aukciót 2010-ben CSR Hungary díjjal jutalmazták Közös felelősség – steakholder megoldások kategóriában.

A licittel kapcsolatos további információ a www.civillicit.hu weboldalon található.

A nyertes civil szervezetek listája elérhető a táblázatban.