NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a „Tudásdepó-Expressz” - Országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése az oktatás és képzés támogatásának érdekében c. pályázat2011. október 27.

Az Új Széchenyi Terv keretében társadalmi egyeztetésre került a Tudásdepó-Expressz” - Országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése az oktatás és képzés támogatásának érdekében.

A konstrukció célja részben az országos elektronikus dokumentumküldő rendszer létrehozása, részben pedig olvasáskultúra fejlesztő programok lebonyolítása. Az I. komponens keretében Országos Elektronikus Dokumentumküldő Rendszer megvalósítására azon ODR könyvtárak pályázhatnak, amelyek állománya eléri az egymillió dokumentumot; vagy amelyet olyan intézmény működtet, amelynek törvényben meghatározott alapfeladata a kulturális örökség digitális megőrzése és széleskörű hozzáférhetővé tétele és az OEDR keretében szolgáltatható dokumentumállománya ODR szolgáltató könyvtárakkal kötött együttműködési megállapodás révén eléri az 1 milliót.A II. komponens keretében az olvasáskultúra fejlesztő kampány megvalósítására ODR közkönyvtárak pályázhatnak, a székhelyük szerinti régióban megvalósítandó programokra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2011. november 3-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.