NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény az ÚSZT keretében megjelent Kombinált Mikrohitel és Mikrovállalkozások fejlesztése című kiírásokhoz a benyújtott kifogásokkal kapcsolatban2011. november 30.

A 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Kormányrendelet 33. címe rendelkezik a kifogásokról.

Támogatói döntésekkel szemben benyújtott kifogások kapcsán a kifogásnak helyt adó döntést a támogató, azaz a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a fejlesztéspolitikáért felelős miniszter hozhat.
Az adott kifogás kapcsán született helyt adó döntés esetében a pályázat visszakerül az értékelési szakaszba, azaz a helyt adó döntés meghozatala még nem jelenti a projekt támogathatóságát. A helyt adó döntésben foglaltakat is figyelembe véve ismételt döntés meghozatala szükséges. Mikrohitelre vonatkozó hitelszerződés megkötése kizárólag akkor lehetséges, ha a pályázat az ismételt döntés során támogatást kap. Ebben az esetben a hitelszerződés megkötésére a végső támogatói döntés meghozatala után kerülhet sor.
A beérkezett kifogásokról, azok felülvizsgálatáról és elbírálásáról az MV Zrt. tájékoztatást kap.