NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a „Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja”című pályázat2011. december 7.

Az Új Széchenyi Terv keretében partnerségi egyeztetésre került a "Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja" (TAMOP 3.4.2.A) pályázat.

A pályázati felhívás célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében, oktatásában résztvevő intézmények (speciális és többségi) szervezete és működése alkalmassá váljon az inkluzív nevelés megvalósítására, megújuljon az intézmények pedagógiai gyakorlata, megvalósuljon a gyermekek körében megnyilvánuló képességbeli és tanulási szükségleteihez való alkalmazkodás.

A gyógypedagógiai intézmények és a befogadó intézmények közösen, a helyi sajátosságoknak megfelelő szakmai együttműködéseket dolgozzanak ki az együttnevelés különböző formáinak megvalósítására, szélesebb körben történő elterjesztésére.

A konstrukció kiemelt célja, hogy a pályázatban részt vevő intézmények szervezete és működése legyen képes a változások kezelésére, a fejlesztések továbbvitelére, váljon alkalmassá az intézmény társadalmi környezetével való széleskörű együttműködésre.

A pályázat keretösszege a Közép-magyarországi régióban 250 millió Ft, míg a konvergencia régiókban 1 Mrd Ft, az igényelhető támogatás mértéke 10-30 millió Ft. 

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2011. december 18-án éjfélig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.