NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Sikeres volt a romák társadalmi integrációját elősegítő pályázat2011. december 20.

Az Új Széchenyi Terv nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációjára, ezen belül is a roma lakosság foglalkoztatására. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a „romák foglalkoztatása a közigazgatásban és az igazságszolgáltatásban” című konstrukciónak köszönhetően jó példát mutatva 1 fő roma származású foglalkoztatottat alkalmaz. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg 6.407.912 forintból.

Az Új Széchenyi Terv kiemelten foglalkozik a Magyarországon élő hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatásával, ezen belül is a roma lakosság megsegítésével. A „romák foglalkoztatása a közigazgatásban és az igazságszolgáltatásban” című konstrukció sikere bizonyítja, hogy megfelelő szakmai előkészülettel eredményes lehet a roma lakosság foglalkoztatása.

A pályázat célja az volt, hogy az alkalmazott személyek szervesen illeszkedjenek a foglalkoztató intézmények munkájába. A felhívás több módon is hozzájárul az előbb említett célhoz. Egyrészt olyan szakpolitikai környezetet teremt, ami ösztönzi az integrációt, másrészt munkaadóként jó példával jár elöl a romák foglalkoztatásában. Ezen túl biztosítja, hogy a társadalmi integrációt nyújtó funkciókban a romák a lakosságon belüli arányuknak megfelelően vehessenek részt.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 1 fő foglalkoztatását kezdte meg 2010. április 1-jével, mely 2011. május 1-jével zárult. A pályázat 12 hónapig fedezte a foglalkoztatott roma személy teljes bérköltségét a jogszabályok szerinti járulékával együtt. A program keretében alkalmazott kormánytisztviselő a program zárását követően legalább egy évig, határozatlan idejű kinevezéssel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség állományában továbbfoglalkoztatásra kerül.

Az Új Széchenyi Terv forrásainak köszönhetően összesen 13 különböző intézmény alkalmaz roma munkavállalót a fenti pályázati felhívás keretében mintegy 310 millió forintos hazai és uniós támogatással.    

Az ÁROP-2.2.9-10/A-2010-0015 számú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett neve:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
www.nfu.hu

Közreműködő szervezet:
VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.
www.vati.hu

magyary_final_logo

 

 

 

 

 

 

Forrás:NFÜ