NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a„Múzeumok Mindenkinek” Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése című felhívás2011. december 22.

Az Új Széchenyi Terv keretében 550.000.000 Ft keretösszegre pályázhatnak működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények, illetve fenntartóik.

A kiírás keretében elnyerhető támogatás 5.000.000 Ft – 20.000.000 Ft.

A pályázat múzeumok közoktatást és az egész életen át tartó tanulást támogató szolgáltatásainak körében a múzeumpedagógiai tevékenységek fejlesztését támogatja, az alábbi tevékenységi körök keretében:

1) Múzeumok és iskolák partnersége: A múzeumi gyűjteményeken alapuló, az iskolai igényekhez, tantervekhez szorosan illeszkedő, a gyermek- és ifjúsági célcsoportokra irányuló múzeumpedagógiai programsorozatok tervezése és megvalósítása.

2) Iskolabarát élményprogramok, múzeumok az informális tanulásért: Az élethosszig tartó tanulás jegyében, az éves kiállítási tervhez és a helyi kulturális értékekhez kapcsolódó programcsomagok, korosztályokra lebontott, és a csoportok speciális igényeire alapozott foglalkozássorozatok kidolgozása és megvalósítása.

A társadalmi egyeztetés keretében a véleményeket 2012. január 2-ig várjuk.