NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újra lehet pályázni A Víz Keretirányelv végrehajtásához kapcsolódó monitoring rendszerek fejlesztése című kiírásra2012. január 10.

Az Új Széchenyi Terv keretében újra pályázható A Víz Keretirányelv végrehajtásához kapcsolódó monitoring rendszerek fejlesztése című (KEOP - 2.2.2/09-11 kódszámú) konstrukció. A 2011-13-as Akcióterv alapján jelen pályázati kiírás 2012. január 10-én újranyitásra kerül, egyúttal pályázható.

A konstrukció alapvető célja az emberi tevékenységből származó szennyezések megelőzése, a természetes (jó) vízminőség megőrzése az ivóvíz termelés céljára kiépített vízművek környezetében.
Az Európai Közösség víz politikáját megtestesítő Víz Keretirányelv (VKI) szerint a tagállamokban 2015-ig jó állapotba kell hozni a felszíni és felszín alatti vizeket, és fenntarthatóvá kell tenni ezt a jó állapotot. A víztestek állapotának rendszeres értékeléséhez, valamint az állapotváltozás figyelemmel kíséréséhez többszintű monitoring rendszer kialakítása és működtetése szükséges. Jelen konstrukció célja a Víz Keretirányelv (VKI) végrehajtásához tartozó – 2007-től a felszíni- és felszín alatti víztesteken működő – monitoring rendszer továbbfejlesztése, továbbá a mérések végrehajtásához szükséges eszközpark bővítése is.

A felszíni- és felszín alatti víztestek, valamint a védett területek állapotának komplex (ökológiai, hidromorfológiai, kémiai, mennyiségi) monitoringja, az előrejelzés biztonságának növelése révén, és a hasznosítás fenntartható mértékének pontosabb meghatározásán keresztül segíti a fenntartható fejlődést is.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1,3 milliárd forint a 2011-2013. időszakban.
Projekt támogatást a minimum 50 millió forint és a maximum 600 millió forint tervezett teljes elszámolható beruházási összköltségű projektek kaphatnak.

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:
- Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF),
- Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségek (KTVF-ek) és konzorciumaik.
- OKTVF és KTVF-ek konzorciumai.