NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az „Országos tehetségsegítő hálózat létrehozása” című felhívás2012. január 13.

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő „Az országos tehetségsegítő hálózat létrehozása” című (TÁMOP - 3.4.4/B-11/1-2 ) pályázati felhívás társadalmi egyeztetése.

A pályázati felhívás célja, a tehetséges gyermekek és tanulók elérése, képességeik kibontakoztatása, társadalmi hasznosulása, országos civil bázisú tehetségsegítő hálózat kialakítása, amely összeköti és kibővíti a nevelési-oktatási folyamatban kidolgozott iskolai és iskolán kívüli tehetségsegítő kezdeményezéseket, a tehetséges gyermekek és tanulók önszerveződésének támogatásával. 

Kiemelt célok: 

·         A tehetséges gyermekek és tanulók felkutatására, felkarolására alkalmas, magas szakmai színvonalon tevékenykedő tehetségsegítő kezdeményezések segítése és hálózatba kapcsolása.

·         Tehetségsegítő kezdeményezések szakmai és társadalmi támogatását biztosító módszertani szolgáltatások kiépítése a tehetségsegítő kezdeményezések hatékony és tartós működése érdekében, helyi, térségi, regionális szinten.

·         Tehetségsegítő kezdeményezések közötti együttműködések fejlesztése, a jó példák elterjesztésének és adaptálásának elősegítése, a tehetségsegítési formák közötti átjárhatóság biztosítása.

·         Tehetséges gyermekek és tanulók önszerveződésének ösztönzése.

A rendelkezésre álló keretösszeg  a konvergencia régiókban 460 millió forint, míg a Közép-magyarországi régióban 80 millió forint.

A támogatható pályázatok várható száma konvergencia régiókban 135 -475 db, a Közép-magyarországi régióban 15-25 db pályázat.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. január 19. éjfélig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.